Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe ślimaki z bazyliowym pesto i mozzarellą
Kroki postępowania
![Krok 1 - Drożdżowe ślimaki z bazyliowym pesto i mozzarellą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-slimaki-z-bazyliowym-pesto-i-mozzarella1-2.jpg)
![Krok 2 - Drożdżowe ślimaki z bazyliowym pesto i mozzarellą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-slimaki-z-bazyliowym-pesto-i-mozzarella2-2.jpg)
![Krok 3 - Drożdżowe ślimaki z bazyliowym pesto i mozzarellą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-slimaki-z-bazyliowym-pesto-i-mozzarella3-2.jpg)
![Krok 4 - Drożdżowe ślimaki z bazyliowym pesto i mozzarellą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-slimaki-z-bazyliowym-pesto-i-mozzarella4-2.jpg)
mąka pszenna | 3,5 szklanki |
mleko 3,2% | 1 szklanka |
oliwa | 1/2 szklanki |
drożdże świeże | 5 dkg |
cukier kryształ | 2 łyżki |
jajko | 1 sztuka |
pesto | 2 łyżki bazyliowego |
ser mozarella | 20 dkg |
sól | 2 szczypty |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: