Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe słone precelki.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Drożdżowe słone precelki. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-slone-precelki.1-2.jpg)
![Krok 2 - Drożdżowe słone precelki. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-slone-precelki.2-2.jpg)
![Krok 3 - Drożdżowe słone precelki. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-slone-precelki.3-2.jpg)
![Krok 4 - Drożdżowe słone precelki. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-slone-precelki.4-2.jpg)
mąka pszenna | 3 szklanki |
masło lub margaryna | 20 dag |
drożdże świeże | 5 dag |
śmietana 12% | pół szklanki |
jajko | 1 sztuka |
żółtko jajek | 1 sztuka |
cukier | 1 łyżka |
sól | pół łyżeczki |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
białko | 1 sztuka |
mąka pszenna | do posypania stolnicy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: