Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe torebeczki z jabłuszkiem w środku
Kroki postępowania
W maszynie do chleba: wszystkie składniki umieścić w maszynie według kolejności: płynne, sypkie, na końcu drożdże. Nastawić program do wyrabiania i wyrastania ciasta. Po skończeniu programu ciasto wyjąć, krótko wyrobić i dalej postępować według poniższego przepisu.
![Krok 1 - Drożdżowe torebeczki z jabłuszkiem w środku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-torebeczki-z-jabluszkiem-w-srodku1-2.jpg)
Ciasto podzielić na 10 części. Każdą część rozpłaszczyć dłonią lub rozwałkować na grubość 0,5 centymetra, tak aby uformować owal.
![Krok 2 - Drożdżowe torebeczki z jabłuszkiem w środku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-torebeczki-z-jabluszkiem-w-srodku2-2.jpg)
![Krok 3 - Drożdżowe torebeczki z jabłuszkiem w środku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-torebeczki-z-jabluszkiem-w-srodku3-2.jpg)
![Krok 4 - Drożdżowe torebeczki z jabłuszkiem w środku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-torebeczki-z-jabluszkiem-w-srodku4-2.jpg)
![Krok 5 - Drożdżowe torebeczki z jabłuszkiem w środku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-torebeczki-z-jabluszkiem-w-srodku5-2.jpg)