Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

DROŻDŻOWE ZE SZPINAKIEM

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 50 DAG
drożdże 5 DAG
mleko SZKLANKA
żółtko jajek 3 SZTUKI
margaryna 1/4 KOSTK 250 GRAMOWEJ
sól SZCZYPTA
szpinak mrożony 25 DAG
serek topiony śmietankowy duży 1sztuka
mleko 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: DROŻDŻOWE ZE SZPINAKIEM

Kroki postępowania

1
Szpinak wykładamy na patelnie, dodajemy mleko i gotujemy aż mleky wyparuje, dodajemy czosnek wyciśnięty, serek topiony i sól i pieprz, mieszamy az się rozpuści ser.
Krok 1 - DROŻDŻOWE ZE SZPINAKIEM foto
2
Składniki na ciasto- mąka, , mleko,, drożdze, margarynę, mąka pszenna, żółtka zagniatamy. Odstawiamy do wyrośnięta na 1 godzinę. przykrywamy sciereczką. Wałkujemy na cienke ciasto i kroimy nożem kwadraty. Na każdy kwadrat wykładamy trochę spzinaku
Krok 2 - DROŻDŻOWE ZE SZPINAKIEM foto
3
i sklejamy ze sobą wszystkie rogi, pozostałe boki sklejamy. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temp 180 stopni.
Krok 3 - DROŻDŻOWE ZE SZPINAKIEM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 28.07.2013 11:26
na kolację rewelacja
TEtalicha 26.05.2013 19:47
apetycznie
pierniczkowo 27.04.2013 11:16
muszą być pyszne :)
Alex_M 26.04.2013 18:13
podoba mi sie!!
Ewa104 17.04.2013 19:51
Moje smaki.
votus 17.04.2013 17:48
bardzo ciekawy przepis
bogusia19 17.04.2013 15:16
mniam, mniam,
dodi 17.04.2013 15:10
bardzo ciekawy przepis
jasiek 17.04.2013 15:03
super farsz
Rafał3 17.04.2013 14:41
palce lizać pyszności
Boska_Agatka 17.04.2013 14:38
świetny pomysł polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak