Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówki z frużeliną z rabarbaru
Kroki postępowania
![Krok 1 - Drożdżówki z frużeliną z rabarbaru foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowki-z-fruzelina-z-rabarbaru1-2.jpg)
![Krok 2 - Drożdżówki z frużeliną z rabarbaru foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowki-z-fruzelina-z-rabarbaru2-2.jpg)
Kruszonka:
Do miski wsypuję mąkę, dodaję tłuszcz i wyrabiam ręką. Na końcu dodaję cukier i dalej wyrabiam.
Ciasto drożdżowe wyrośnięte, ponownie zagniatam i dziele na porcje wielkości pączka. Ciasto roluję w wałek i zwijam w formie ślimaka. Odstawiam do wyrośnięcia. Na każdy nakładam po łyżce frużeliny, i posypuję kruszonką.
Piekę w temp 160 stopni około 30-40 minut do zrumienienia.
Drożdżówki lukruję.
![Krok 3 - Drożdżówki z frużeliną z rabarbaru foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowki-z-fruzelina-z-rabarbaru3-2.jpg)