Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowy chlebek z pomidorkami koktajlowymi (focaccia)
Kroki postępowania
Ciasto wstawiamy na około 50 minut do piekarnika (180°C). Pieczemy do zrumienienia.
mąka | 0,5 kg |
jajko | 1 sztuka |
woda | 1,5 szklanki |
olej | 6 łyżek |
drożdże | 5 dag |
tymianek | łyżeczka |
oregano | |
Bazylia suszona Prymat | |
cukier | 1 łyżeczka |
sól | 1 łyżeczka |
Pieprz kolorowy Prymat w młynku | |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | |
pomidorki koktajlowe |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: