Przepis i sposób przygotowania na: Drożdzowy koszyk Wielkanocny
Kroki postępowania
![Krok 1 - Drożdzowy koszyk Wielkanocny foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowy-koszyk-wielkanocny1-2.jpg)
Do przygotowania koszyczka potrzebna będzie miska (świetnie jak ma się dwie identyczne),
najlepiej szklana i żaroodporna. Zewnętrzną stronę miski, owijamy folią aluminiową (jeżeli użyjemy folii aluminiowej koszyczek łatwo odejdzie od miski). Miskę odwracamy “do góry nogami” i formujemy koszyczek. Zaplatamy dokładnie tak jak plecione są koszyki z wikliny.
![Krok 2 - Drożdzowy koszyk Wielkanocny foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowy-koszyk-wielkanocny2-2.jpg)
Wszystko pieczemy w temperaturze 190 stopni, do pięknego zrumienienia się ciasta.
Po ostygnięciu nakłuwamy uszy koszyka wykałaczkami, łączymy z dołem.
![Krok 3 - Drożdzowy koszyk Wielkanocny foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowy-koszyk-wielkanocny3-2.jpg)