Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowy makowiec
Kroki postępowania
![Krok 1 - Drożdżowy makowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowy-makowiec28-2.jpg)
![Krok 2 - Drożdżowy makowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowy-makowiec27-2.jpg)
![Krok 3 - Drożdżowy makowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowy-makowiec29-2.jpg)
![Krok 4 - Drożdżowy makowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowy-makowiec33-2.jpg)
![Krok 5 - Drożdżowy makowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowy-makowiec32-2.jpg)
![Krok 6 - Drożdżowy makowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowy-makowiec31-2.jpg)
![Krok 7 - Drożdżowy makowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowy-makowiec30-2.jpg)
![Krok 8 - Drożdżowy makowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowy-makowiec26-2.jpg)
Ciasto: | |
mąka | 500 gram |
cukier | 120 gram |
cukier waniliowy | 30 gram |
mleko ciepłe | 200 ml |
masło lub palma | 125 gram |
sól | 1 szczypta |
jajko | 1 sztuka |
masa makowa | |
mak | 200 gram |
masło | 1 łyżka |
mleko | wg uznania |
ekstrakt migdałowy | wg uznania |
cukier | 2 łyżki |
jajko | 1 sztuka |
rodzynki | wg uznania |
orzechy | wg uznania |
drożdże świeże | 50 gram |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: