Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Duszona cebula na winie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 kg
wino białe wytrawne 1 kieliszek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona cebula na winie

Obraną cebulę, kroimy w krążki. Do rondla wlać wino, podgrzać, dodać cebulę i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości. Podczas duszenia dodać sól, pieprz wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.04.2011 19:09
Na pewno warto ją tak dusić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak