Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

duszona karkówka z cebulą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 3/4 kg.
cebula 4 szt.
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: duszona karkówka z cebulą

Karkówkę umyć,osuszyć i pokroić na plastry ok.1cm.rozgnieść delikatnie dłonią,oprószyć z obu stron przyprawą do karkówki,kucharkiem i pieprzem,skropić oliwą i odstawić najlepiej na noc,cebulę obrać i pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać odrobinę oleju obsmażyć przygotowane mięso na rumiano z obu stron,zeszklić cebulę na pozostałym tłuszczu spod pieczenia mięsa,podlać odrobiną wody dodać mięso,przykryć i dusić do miękkości.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 17.05.2014 17:17
bardzo lubię
caralajna 21.10.2013 07:48
apetyczna .
Ada-Gaba 12.10.2013 10:27
przepyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak