Przepis i sposób przygotowania na: Dwie mąki, dwa bochenki, czyli domowy chlebek
Kroki postępowania
![Krok 1 - Dwie mąki, dwa bochenki, czyli domowy chlebek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dwie-maki-dwa-bochenki-czyli-domowy-chlebek1-2.jpg)
![Krok 2 - Dwie mąki, dwa bochenki, czyli domowy chlebek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dwie-maki-dwa-bochenki-czyli-domowy-chlebek2-2.jpg)
![Krok 3 - Dwie mąki, dwa bochenki, czyli domowy chlebek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dwie-maki-dwa-bochenki-czyli-domowy-chlebek3-2.jpg)
SMACZNEGO!
![Krok 4 - Dwie mąki, dwa bochenki, czyli domowy chlebek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dwie-maki-dwa-bochenki-czyli-domowy-chlebek4-2.jpg)
drożdże świeże | 40 g |
woda ciepła | 1/4 szklanki |
cukier brązowy | 2 łyżki |
masło | 60 g |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 2 łyżeczki |
kefir | 1 3/4 szklanki |
mąka żytnia | 250 g |
mąka pszenna pełnoziarnista | 300 g |
mleko | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: