Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowa z groszkiem ptysiowym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Dyniowa z groszkiem ptysiowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowa-z-groszkiem-ptysiowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Dyniowa z groszkiem ptysiowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowa-z-groszkiem-ptysiowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Dyniowa z groszkiem ptysiowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowa-z-groszkiem-ptysiowym3-2.jpg)
![Krok 4 - Dyniowa z groszkiem ptysiowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowa-z-groszkiem-ptysiowym4-2.jpg)
![Krok 5 - Dyniowa z groszkiem ptysiowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowa-z-groszkiem-ptysiowym5-2.jpg)
miąższ z dyni | 500 g |
ziemniaki | 2 szt |
cebula | 1 szt |
marchewka | 2 szt |
porcja rosołowa | 200 g |
woda | 2 litry |
seler | 1/2 szt |
por (biała część) | 1/2 szt |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1 łyżeczka |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1 szczypta do smaku |
natka pietruszki | 1/2 pęczka |
mleko | 1 szklanka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: