Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowy piernik
Kroki postępowania
![Krok 1 - Dyniowy piernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowy-piernik1-2.jpg)
![Krok 2 - Dyniowy piernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowy-piernik2-2.jpg)
![Krok 3 - Dyniowy piernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowy-piernik3-2.jpg)
![Krok 4 - Dyniowy piernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowy-piernik4-2.jpg)
![Krok 5 - Dyniowy piernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dyniowy-piernik5-2.jpg)
mąka pszenna | 500 g |
miąższ z dyni | 4 szklanki |
cukier | 2 szklanki |
miód prawdziwy | 4 łyżki |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżka |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
kakao | 3 łyżki |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 1 łyżka |
Imbir mielony Prymat | 1 łyżeczka |
cynamon Prymat | 1 opakowanie |
cukier wanilinowy | 1 szt |
olej roślinny | 250 ml |
orzechy włoskie | 3/4 szklanki |
jajko | 6 szt |
polewa czekoladowa | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: