Przepis i sposób przygotowania na: Dżem śliwkowo-dyniowy
Kroki postępowania
![Krok 1 - Dżem śliwkowo-dyniowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dzem-sliwkowo-dyniowy1-2.jpg)
![Krok 2 - Dżem śliwkowo-dyniowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dzem-sliwkowo-dyniowy2-2.jpg)
![Krok 3 - Dżem śliwkowo-dyniowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dzem-sliwkowo-dyniowy3-2.jpg)
![Krok 4 - Dżem śliwkowo-dyniowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dzem-sliwkowo-dyniowy4-2.jpg)
Gotowy dżem przekładamy do przygotowanych słoików. Szczelnie zakręcamy i pasteryzujemy około 10 minut.
![Krok 5 - Dżem śliwkowo-dyniowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dzem-sliwkowo-dyniowy5-2.jpg)
śliwki węgierki | 1 kg |
dynia | 800 gram, waga po obraniu |
Goździki całe Prymat | 12-15 sztuk |
cukier trzcinowy | 300 gram |
sok z cytryny | |
cynamon Prymat | ok 1,5 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: