Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku wg Gosi
Kroki postępowania
![Krok 1 - Fasolka po bretońsku wg Gosi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fasolka-po-bretonsku-wg-gosi1-2.jpg)
Podsmażamy przez chwilę na tłuszczu (oliwie).
![Krok 2 - Fasolka po bretońsku wg Gosi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fasolka-po-bretonsku-wg-gosi2-2.jpg)
![Krok 3 - Fasolka po bretońsku wg Gosi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fasolka-po-bretonsku-wg-gosi3-2.jpg)
![Krok 4 - Fasolka po bretońsku wg Gosi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fasolka-po-bretonsku-wg-gosi4-2.jpg)
W między czasie danie przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką.
![Krok 5 - Fasolka po bretońsku wg Gosi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fasolka-po-bretonsku-wg-gosi5-2.jpg)
![Krok 6 - Fasolka po bretońsku wg Gosi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fasolka-po-bretonsku-wg-gosi6-2.jpg)
fasola Jaś | 500 gram |
sól | |
cebula | 1 |
papryka biała | 1 |
papryka zielona | 1/2 |
kiełbasa | 400 gram |
pomidory krojone z puszki | 1 puszka |
koncentrat pomidorowy | 3 łyżki |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
Papryka ostra mielona Prymat | |
kwaśna śmietana | 2 łyżki |
oliwa | 2-3 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: