Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Fasolka z białą kiełbasą

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Co tu pisać? Nic, trzeba po prostu zrobić i już!

Składniki:

fasola biała 1 kilogram
kiełbasa biała 600 gramów
pomidory krojone z puszki 1 puszka
sok pomidorowy 1 szklanka
ząbki czosnku 4 sztuki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Oregano suszone Prymat 1 łyżeczka
Smalec wieprzowy 1 łyżka
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka z białą kiełbasą

Kiełbasę gotujemy, wykładamy studzimy i kroimy w plasterki.

W wodzie z gotowania kiełbasy gotujemy fasolkę (do miękkości), w razie potrzeby uzupełniamy płyn.
Dodajemy pomidory w puszce, sok pomidorowy, przyprawy, czosnek, gotujemy 20 min.
Na rozgrzanym smalcu smażymy mąkę, wlewamy wywar z fasoli, dokładnie łączymy i dodajemy do całości. Zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak