Przepis i sposób przygotowania na: Fasolowe ciasto bez mąki, tłuszczu i cukru
Kroki postępowania
Daktyle zalewamy gotująca wodą , tak by woda opływała je do połowy wysokości. Przykrywamy i pozostawiamy by napęczniały i zmiękły. Gotowe miksujemy na gładką masę.
Białka oddzielany od żółtek. Ubijamy z nich pianę.
Fasole wykładamy na sitko, przelewamy wodą i odsączamy.
![Krok 1 - Fasolowe ciasto bez mąki, tłuszczu i cukru foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fasolowe-ciasto-bez-maki-tluszczu-i-cukru1-2.jpg)
![Krok 2 - Fasolowe ciasto bez mąki, tłuszczu i cukru foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fasolowe-ciasto-bez-maki-tluszczu-i-cukru2-2.jpg)
![Krok 3 - Fasolowe ciasto bez mąki, tłuszczu i cukru foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fasolowe-ciasto-bez-maki-tluszczu-i-cukru3-2.jpg)
![Krok 4 - Fasolowe ciasto bez mąki, tłuszczu i cukru foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fasolowe-ciasto-bez-maki-tluszczu-i-cukru4-2.jpg)
Gotową masę wykładamy do przygotowanej foremki. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 50 minut w 180°C. Gotowe wyciągamy, dokładnie studzimy i wykańczamy.
WYKOŃCZENIE:
Daktyle tak jak wcześniej zalewamy wodą by napęczniały, po czym miksujemy.
W gorącym mleku rozpuszczamy żelatynę. Ser miksujemy z dodatkiem masy daktylowej. Do jednolitej masy dodajemy kawę do smaku. Następnie wlewamy żelatynę, miksujemy. Tężejącą masę wykładamy na przestudzone ciasto, równo rozprowadzamy. Wierzch posypujemy delikatnie kakao i odstawiamy do zastygnięcia.
![Krok 5 - Fasolowe ciasto bez mąki, tłuszczu i cukru foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fasolowe-ciasto-bez-maki-tluszczu-i-cukru5-2.jpg)