Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Fasolówka z kolorowej fasoli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 1 łyżka
kiełbasa 1/2 kg
czosnek 2 ząbki
przecier pomidorowy 3 łyżki
cebula 2 szt
mąka 1 łyżka
majeranek 1 łyżeczka
marchewka 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
Liść laurowy suszony Prymat 2 liście
fasola 2 szklanki
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolówka z kolorowej fasoli

Fasole kolorową drobna moczymy całą noc. Następnie wymieniamy wodę i wsypujemy do garnka z wodą. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i starta marchewkę. Gotujemy do miękkości fasoli. Cebulę obieramy i siekamy. Kiełbasę kroimy w kosteczkę. Na patelni na oleju podsmażamy kiełbasę z cebulą , dodajemy przecier pomidorowy. Zawartość patelni dajemy do garnka z fasolą;. Mieszamy zagotowujemy. Doprawiamy przyprawą uniwersalną, pieprzem i przyprawą do dań z fasoli. Gotujemy jeszcze chwilę. Dodajemy wyciśnięty czosnek i majeranek roztarty w ręce. Zaciągamy mąką z wodą i zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna54 26.05.2013 17:44
fajny przepis i smacznie wygląda
beniaminek 26.05.2013 13:44
fajne danie
Renataj 26.05.2013 11:29
Bardzo taką lubię pożywna i smaczna
aisoglam 26.05.2013 11:18
Bardzo smakowita!
IwonaDD 26.05.2013 11:02
smaczne bez dwóch zdań
iwi 26.05.2013 08:30
Dobra,pożywna zupa.
iwa643 26.05.2013 07:53
Polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak