Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana cukinia
Kroki postępowania
Dużą łyżka skrobiemy miąższ do miski.
Cebule obieramy i siekamy razem z czosnkiem na drobna kosteczkę .
Smażymy na łyżce oliwy, dodajemy miąższ z cukinii, a następnie mięso mielone. Rozdrabniamy wszystko dokładanie widelcem. Dosypujemy bułkę tartą .
Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Wsypujemy posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy.
Połówki cukinii napełniamy gotowym farszem i układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową, posmarowaną olejem.
![Krok 1 - Faszerowana cukinia foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faszerowana-cukinia152-2.jpg)
![Krok 2 - Faszerowana cukinia foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faszerowana-cukinia150-2.jpg)
![Krok 3 - Faszerowana cukinia foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faszerowana-cukinia151-2.jpg)
![Krok 4 - Faszerowana cukinia foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faszerowana-cukinia149-2.jpg)