Przepis i sposób przygotowania na: Faworki z cukrem waniliowym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Faworki z cukrem waniliowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faworki-z-cukrem-waniliowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Faworki z cukrem waniliowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faworki-z-cukrem-waniliowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Faworki z cukrem waniliowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faworki-z-cukrem-waniliowym3-2.jpg)
![Krok 4 - Faworki z cukrem waniliowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faworki-z-cukrem-waniliowym4-2.jpg)
![Krok 5 - Faworki z cukrem waniliowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faworki-z-cukrem-waniliowym5-2.jpg)
Wałkujemy każdy kawałek podsypując mąką bardzo cienko.
![Krok 6 - Faworki z cukrem waniliowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faworki-z-cukrem-waniliowym6-2.jpg)
![Krok 7 - Faworki z cukrem waniliowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faworki-z-cukrem-waniliowym7-2.jpg)
mąka tortowa | 1 kg |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
jajko | 2 szt |
żółtko jajek | 8 szt |
spirytus | 2 łyżki |
śmietana 18 proc | 400 gram |
olej do smażenia | 2 litry |
cukier puder | 200 gram |
cukier waniliowy | 30 gram |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: