Przepis i sposób przygotowania na: FAWORKI znane również jako chrust
Kroki postępowania
![Krok 1 - FAWORKI znane również jako chrust foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faworki-znane-rowniez-jako-chrust1-2.jpg)
![Krok 2 - FAWORKI znane również jako chrust foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faworki-znane-rowniez-jako-chrust2-2.jpg)
Ciasto wałkuje się źle ale warto trochę się pomęczyć :).
![Krok 3 - FAWORKI znane również jako chrust foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faworki-znane-rowniez-jako-chrust3-2.jpg)
![Krok 4 - FAWORKI znane również jako chrust foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faworki-znane-rowniez-jako-chrust4-2.jpg)
Białka, tóre nie są wykorzystane do ciasta można wykorzystaćć do zrobienia ptasiego mleczka lub bezów.
![Krok 5 - FAWORKI znane również jako chrust foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faworki-znane-rowniez-jako-chrust0-2.jpg)
mąka pszenna | 4 szklanek |
żółtko jajek | 8 szt |
smietana 18% | 8 łyżek |
cukier puder | 1 szklanka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
alkohol | 50 ml |
tłuszcz do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: