Przepis i sposób przygotowania na: Filet nadziany pieczarkami.
Filet porozcinałam i lekko rozbiłam tłuczkiem i natarłam solą, pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wstawiłam do lodówki na 20 minut.
Pieczarki obrałam ze skóry opłukałam pokroiłam na plastry, smażyłam na gorącym oleju z dodatkiem masła do miękkości dodając obraną, pokrojoną cebule. Doprawiłam do smaku solą, pieprzem, dodałam bułkę tartą wymieszałam.
Po usmażeniu wystudziłam.
Farsz nałożyłam na filet ciasno zwinęłam, spięłam szpilką do rolad obtoczyłam w rozbełtanym jajku oraz tartej bułce wymieszanej z mąką.
Smażyłam na dobrze rozgrzanym oleju z obydwu stron po 15 min na złoty kolor. Podałam z ziemniakami i surówką.