Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka panierowany w amarantusie :)
Kroki postępowania
![Krok 1 - Filet z kurczaka panierowany w amarantusie :) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/filet-z-kurczaka-panierowany-w-amarantusie1-2.jpg)
![Krok 2 - Filet z kurczaka panierowany w amarantusie :) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/filet-z-kurczaka-panierowany-w-amarantusie2-2.jpg)
![Krok 3 - Filet z kurczaka panierowany w amarantusie :) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/filet-z-kurczaka-panierowany-w-amarantusie3-2.jpg)
![Krok 4 - Filet z kurczaka panierowany w amarantusie :) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/filet-z-kurczaka-panierowany-w-amarantusie4-2.jpg)
![Krok 5 - Filet z kurczaka panierowany w amarantusie :) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/filet-z-kurczaka-panierowany-w-amarantusie5-2.jpg)
filet z kurczaka | 1 sztuka |
amarantus ekspandowany | 1, szklanka |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 0,5 szklanki |
jajko | 1 sztuka |
mąka | 1 szklanka |
bazylia świeża | 4 listeczki |
ząbek czosnku | 2 sztuki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1\4 łyżeczki |
olej do smażenia | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: