Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie trójkąty z mascarpone i karmelizowanymi jabłkami w migdałach
Kroki postępowania
![Krok 1 - Francuskie trójkąty z mascarpone i karmelizowanymi jabłkami w migdałach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/francuskie-trojkaty-z-mascarpone-i-karmelizowanymi-jablkami-w-migdalach1-2.jpg)
W garnku rozgrzać masło , smażyć jabłka aż lekko zmiękną.
Dodać cukier , wymieszać , pozostawić na gazie do rozpuszczenia się cukru i pokrycia jabłek karmelem.
![Krok 2 - Francuskie trójkąty z mascarpone i karmelizowanymi jabłkami w migdałach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/francuskie-trojkaty-z-mascarpone-i-karmelizowanymi-jablkami-w-migdalach2-2.jpg)
![Krok 3 - Francuskie trójkąty z mascarpone i karmelizowanymi jabłkami w migdałach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/francuskie-trojkaty-z-mascarpone-i-karmelizowanymi-jablkami-w-migdalach3-2.jpg)
Na środek każdego kłaść po łyżce sera mascarpone oraz karmelizowanych jabłek z migdałami.
![Krok 4 - Francuskie trójkąty z mascarpone i karmelizowanymi jabłkami w migdałach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/francuskie-trojkaty-z-mascarpone-i-karmelizowanymi-jablkami-w-migdalach4-2.jpg)
Brzegi ciasta zawinąć w falbanki ( zapobiegniemy w ten sposób rozklejeniu się ciastek podczas pieczenia)
Każdy trójkąt posmarować rozkłóconym żółtkiem.
Piec 20 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.
Gorące oprószyć cynamonem.
![Krok 5 - Francuskie trójkąty z mascarpone i karmelizowanymi jabłkami w migdałach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/francuskie-trojkaty-z-mascarpone-i-karmelizowanymi-jablkami-w-migdalach5-2.jpg)