Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Francuskie z kiełbasą i cebulą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa cienka wędzona 15 dkg
cebula 1 sztuka
olej do smażenia
sól do smaku
ciasto francuskie 1 opakowanie
ser żółty wędzony 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie z kiełbasą i cebulą

Kiełbasę pokroić w kostkę, lekko zrumienić na oleju. Do kiełbasy dodać pokrojoną w kostkę cebulę, usmażyć ją, lekko posolić. Ciasto rozwinąć, pokroić na 15 kwadracików. Na środku każdego kwadracika z ciasta położyć po trochu kiełbasy z cebulą. Brzegi ciasta posmarować wodą. Złożyć na pół w trójkąty, docisnąć brzegi. Nadziane trójkąciki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Tarty ser rozłożyć na cieście. Piec w 220 stopniach przez ok. 12-15 minut. Podawać z dowolnym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak