Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

francuskie z nashi i dżemem dyniowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opak
gruszka nashi 1 szt
twarożek 100 gr
cukier brązowy 8 łyżek
dżem 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: francuskie z nashi i dżemem dyniowym

Kroki postępowania

1
przygotowuję składniki
Krok 1 - francuskie z nashi i dżemem dyniowym foto
2
z gruszki wydrążam gniazdo nasienne
kroję na plastry
Krok 2 - francuskie z nashi i dżemem dyniowym foto
3
ciasto dzielę na 8 kwadratów
Krok 3 - francuskie z nashi i dżemem dyniowym foto
4
każdy kwadrat smaruję serkiem twarogowym,układam po 3 plastry gruszki nashi, po 1 łyżce dżemu i posypuję cukrem
piekę w 200 stopniach 15 minut
Krok 4 - francuskie z nashi i dżemem dyniowym foto
5
po upieczeniu posypuję cukrem pudrem
Krok 5 - francuskie z nashi i dżemem dyniowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 18.08.2015 18:00
dobre to :)
as28 16.04.2014 12:42
mniam mniam
V_kuchareczka 16.04.2014 12:17
na pewno są pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak