Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

francuskie zawijane z dżemem...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
dżem 250 ml
kasza manna 2 czubate łyżki
woda zimna 1/4 szklanki
Kmin rzymski mielony Prymat - ile potrzeba
cukier puder - ile potrzeba

Przepis i sposób przygotowania na: francuskie zawijane z dżemem...

ciasto francuskie rozwinąć, dżem jaki lubimy (użyłam z ciemnych winogron swój domowy, jest u mnie w przepisach) wymieszać z kaszką manną

posmarować cały płat ciasta i zawinąć ciasno w rulon

ostrym nożem pokroić na 12 porcji, układać na blaszce z papierem do pieczenia

ciasto posmarować zimną wodą i posypać ziarenkami kminu rzymskiego

piec w 200 C, grzanie góra/dół około 40 minut, wystudzone posypać pudrem cukrem - ciasto francuskie mam zawsze w zapasie, często też zamrażam, po odmrożeniu od razu używam do pieczenia na słodko lub wytrawnie, te zawijaski to na szybko jest deser do kawki.....SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 10.10.2017 16:38
Deser idealny. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak