Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z golonek wieprzowych
Kroki postępowania
Gotować na małym ogniu ok 2- 3 godziny.
Na 30 minut przed końcem gotowania włożyć oczyszczoną włoszczyznę i posolić.
Kiedy mięso oddziela się od kości, zestawić z ognia. Wyjąć mięso i warzywa,a wywar przecedzić.
![Krok 1 - Galaretka z golonek wieprzowych foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/galaretka-z-golonek-wieprzowych2-2.jpg)
do smaku solą i pieprzem.Mięso pokroić na kawałki i ułożyć w małych miseczkach,dodać również marchewkę pokrojoną w plasterki.Zalać wywarem.Przestudzone galaretki wstawić do lodówki.
![Krok 2 - Galaretka z golonek wieprzowych foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/galaretka-z-golonek-wieprzowych1-2.jpg)
soku cytrynowego lub octu.
![Krok 3 - Galaretka z golonek wieprzowych foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/galaretka-z-golonek-wieprzowych0-2.jpg)