Przepis i sposób przygotowania na: Galaretki inaczej: deser z bitą śmietaną
Kroki postępowania
Rozpuszczam jedną galaretkę w ilości gorącej wody wg opakowania (zwykle 500ml).
Kieliszki do wina (300ml obj) układam na ukos w misce, unieruchamiam papierem lub ręcznikiem papierowym i nalewam do nich pierwszą galaretkę. Kieliszki powinny być ustawione pod tym samym kątem. Odstawiam do stężenia.
![Krok 1 - Galaretki inaczej: deser z bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/galaretki-inaczej-deser-z-bita-smietana4-2.jpg)
![Krok 2 - Galaretki inaczej: deser z bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/galaretki-inaczej-deser-z-bita-smietana3-2.jpg)
![Krok 3 - Galaretki inaczej: deser z bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/galaretki-inaczej-deser-z-bita-smietana2-2.jpg)
![Krok 4 - Galaretki inaczej: deser z bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/galaretki-inaczej-deser-z-bita-smietana1-2.jpg)
Użyte galaretki powinny być jasne (na zdj brązowa galaretka nie jest tak przezroczysta jak pozostałe).
![Krok 5 - Galaretki inaczej: deser z bitą śmietaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/galaretki-inaczej-deser-z-bita-smietana0-2.jpg)