Przepis i sposób przygotowania na: Galaretkowy torcik z piersią kurczaka
Mięso pokroić w kostkę, oprószyć pieprzem, wrzucić na patelnię i podlać troszeczkę wodą. Dodać trochę przyprawy i wymieszać. Gdy woda odparuje zdjąć z patelni i wystudzić.
Mrożonkę wrzucić do garnka z wodą i gotować 7-10min. Osączyć i wystudzić. Groszek osączyć z zalewy.
Bulion podzielić na trzy części. Jedna z nich może być troszkę większa i dodać do niej pierś kurczaka.
Do drugiej dodać marchew, a do pozostałej groszek. Każde wymieszać w osobnych naczyniach.
Tortownicę wyłożyć folią aluminiową i na spod tortownicy wyłożyć tężejącą galaretkę z marchewką.
Wstawić na chwilę do lodówki i wyłożyć tężejącą galaretkę z kurczakiem.
Wstawić ponowie na chwilę do lodówki i gdy warstwa z kurczakiem się zetnie zalać galaretką z groszkiem.
Odstawić do całkowitego stężenia.