Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki bez zawijania
Kroki postępowania
Cebulę drobno pokroić- podsmażyć.
Kapustę drobno poszatkować.
Do dużej miski włożyć mięso. Doprawić majerankiem, papryką, ziołami prowansalskimi i Kucharkiem. Dodać jajka- wymieszać. Dodać cebulę, ryż i kapustę. Wymieszać tak, by powstała jednolita masa (jeżeli masa jest zbyt rzadka można dodać odrobinę bułki tartej)
![Krok 1 - Gołąbki bez zawijania foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-bez-zawijania14-2.jpg)
![Krok 2 - Gołąbki bez zawijania foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-bez-zawijania15-2.jpg)
Przygotować sos: wymieszać passatę z przeciśniętym czosnkiem, bazylią, wodą, solą i pieprzem.
Sosem zalać kotleciki w garnku.
Dusić pod przykryciem min 1,5 godz.
Smacznego!
![Krok 3 - Gołąbki bez zawijania foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-bez-zawijania16-2.jpg)