Przepis i sposób przygotowania na: Grilllowane kieszonki drobiowe z karmelizowanym plantanem
Kroki postępowania
W połowie każdej piersi zrobić nacięcie wzdłuż ( tak by nie przeciąć mięsa do końca).
Nasmarować po całości olejem z pomidorami i bazylią oraz oprószyć solą i pieprzem.
![Krok 1 - Grilllowane kieszonki drobiowe z karmelizowanym plantanem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grilllowane-kieszonki-drobiowe-z-karmelizowanym-plantanem1-2.jpg)
Na patelni rozgrzać masło ,przesmażyć banana , wsypać cukier , smażyć mieszając do powstania karmelu.
![Krok 2 - Grilllowane kieszonki drobiowe z karmelizowanym plantanem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grilllowane-kieszonki-drobiowe-z-karmelizowanym-plantanem2-2.jpg)
Kieszonki drobiowe napełnić serem oraz karmelizowanym plantanem ,
![Krok 3 - Grilllowane kieszonki drobiowe z karmelizowanym plantanem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grilllowane-kieszonki-drobiowe-z-karmelizowanym-plantanem3-2.jpg)
Mięso oprószyć słodką i ostrą papryką.
![Krok 4 - Grilllowane kieszonki drobiowe z karmelizowanym plantanem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grilllowane-kieszonki-drobiowe-z-karmelizowanym-plantanem4-2.jpg)
Przed podaniem usunąć wykałaczki.
![Krok 5 - Grilllowane kieszonki drobiowe z karmelizowanym plantanem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grilllowane-kieszonki-drobiowe-z-karmelizowanym-plantanem5-2.jpg)