Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana tortilla z Paluszkami panierowanymi z kurczaka
jogurt połączyć z majonezem , dodać obrany przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz do smaku.
Wszystko dokładnie wymieszać.
Liście sałaty dobrze opłukać a następnie osuszyć.
Paprykę czerwoną i żółtą opłukać usunąć gniazda nasienne a następnie pokroić w kostkę.
Paluszki panierowane z kurczaka firmy Konspol lekko podsmażyć na gorącej oliwie, a następnie pokroić w różnej wielkości kawałki.
Placki tortilli grillować po 3 minuty z każdej strony.
Na grillowane placki rozsmarować sos jogurtowo - majonezowy , rozłożyć umyte osuszone liście sałaty, następnie pokrojone panierowane paluszki z kurczaka firmy Konspol wcześniej lekko popieczone na gorącym tłuszczu,dodać oczyszczoną pokrojoną w kostkę paprykę.
Wszystko polać jeszcze sosem.
Dół tortilli zwinąć do środka a całą zwinąć w rulon.
Dół obwinąć folią aluminiową.
Smacznego.