Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Grillowane skrzydełka pod serową pierzynką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki na marynatę

oliwa 4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
sól i pieprz

Składniki inne

skrzydełka 2
ser żółty 2 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane skrzydełka pod serową pierzynką

Wykonanie marynaty:
Wszystkie składniki ze sobą łączymy i mieszamy . Odstawiamy do lodówki na na pół godziny przed grillowaniem.
Skrzydełka chwilę podgotowujemy następnie smarujemy dokładnie z każdej strony marynatą. I na górę skrzydełka kładziemy plaster sera żółtego. Następnie skrzydełka kładziemy na specialną tackę grillową i grillujemy około 20-30 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 09.03.2015 13:52
ciekawy kolor

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak