Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany ananas i arbuz w piwno-miodowej marynacie
Grillowany ananas oraz grillowany arbuz to rzadko spotykane rarytasy na grilllu, a szkoda! To letnie przysmaki, które zachwycają swoją słodyczą i soczystością, dlatego warto przygotować je na ruszcie. Przed położeniem ich na grilla, grillowane owoce warto zamarynować w ciekawej marynacie o smaku piwa i miodu Prymat, dzięki której zyskują karmelowego, słodkiego smaku pomieszanego z nutą dymnego aromatu grilla. Takie owoce można jeść samodzielnie lub jako dodatek do przygotowywanych sałatek. Owoce możecie grillować ze skórą lub bez - tutaj panuje pełna dowolność.
Kroki postępowania
Owoce pokroić według uznania. Ananasa najlepiej przepołowić na pół i jeszcze na pół. Arbuza w plastry lub na kawałki.
Marynatę z piwem z miodem Prymat przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pędzelkiem kuchennym posmarować owoce i odstawić do lodówki na około dwie godziny lub na noc.
Grillować warzywa z kilku stron i podczas grillowania smarować pozostałą częścią marynaty. Grillować do momentu uzyskania na owocach ciemnych "żeber".