Przepis i sposób przygotowania na: gruszki marynowane
Kroki postępowania
gruszki obgotować krótko w wodzie z minimalnym dodatkiem kwasku cytrynowego aby nie ściemniały.
![Krok 1 - gruszki marynowane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gruszki-marynowane2-2.jpg)
![Krok 2 - gruszki marynowane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gruszki-marynowane3-2.jpg)
ocet należy zagotować z cukrem i zalać nią gruszki w słoiku
![Krok 3 - gruszki marynowane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gruszki-marynowane4-2.jpg)
![Krok 4 - gruszki marynowane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gruszki-marynowane1-2.jpg)
gruszki | 2 kg |
Goździki całe Prymat | |
cynamon | |
skórka z cytryny | |
pieprz | |
ziele angielskie | |
woda | 0,4 l |
cukier | 500 gram |
ocet 10 % | 0,10 l |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: