Przepis i sposób przygotowania na: Gryczane knedle
Kroki postępowania
![Krok 1 - Gryczane knedle foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gryczane-knedle1-2.jpg)
Gdy mamy nadzienie przystępujemy do wykonania ciasta:
![Krok 2 - Gryczane knedle foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gryczane-knedle2-2.jpg)
![Krok 3 - Gryczane knedle foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gryczane-knedle3-2.jpg)
![Krok 4 - Gryczane knedle foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gryczane-knedle4-2.jpg)
![Krok 5 - Gryczane knedle foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gryczane-knedle5-2.jpg)
Knedle podajemy okraszane pokrojonym w kostkę i przytopionym boczkiem.
![Krok 6 - Gryczane knedle foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gryczane-knedle6-2.jpg)
kasza gryczana | 250 gram |
suszone śliwki kalifornijskie | 7-8 sztuk |
filet z kurczaka | 1 pojedynczy |
ziemniaki ugotowane | 200 gram |
jajko | 1 do ciasta |
sól | |
olej do smażenia | |
majeranek | 3/4 łyżeczki |
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat | świeżo mielony |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | świeżo mielona |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: