Przepis i sposób przygotowania na: Grzybki marynowane
Kroki postępowania
Wypłukane grzyby zgotować i odlać wodę.
![Krok 1 - Grzybki marynowane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grzybki-marynowane3-2.jpg)
![Krok 2 - Grzybki marynowane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grzybki-marynowane4-2.jpg)
![Krok 3 - Grzybki marynowane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grzybki-marynowane5-2.jpg)
![Krok 4 - Grzybki marynowane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grzybki-marynowane6-2.jpg)
![Krok 5 - Grzybki marynowane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grzybki-marynowane7-2.jpg)
Pasteryzować około 10 minut.
![Krok 6 - Grzybki marynowane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/grzybki-marynowane8-2.jpg)
grzyby leśne | 2-3 kg |
cebula | 1 szt |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1 łyżka |
woda | 4 szklanki |
ocet 10 % | 1 szklanka |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1 łyżka |
cukier | 2 łyżka |
ziele angielskie | 8 szt |
Liść laurowy suszony Prymat | 5 szt |
Pieprz czarny ziarnisty Prymat | 8 ziarenek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: