Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz meksykański
Kroki postępowania
![Krok 1 - Gulasz meksykański foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-meksykanski1-2.jpg)
![Krok 2 - Gulasz meksykański foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-meksykanski2-2.jpg)
![Krok 3 - Gulasz meksykański foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-meksykanski3-2.jpg)
![Krok 4 - Gulasz meksykański foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-meksykanski4-2.jpg)
łopatka wieprzowa | ok. 0,5 kg |
cebula | 1 sztuka |
czosnek | 2 ząbki |
fasola czerwona z puszki | 1 opakowanie |
kukurydza w puszce | 1 opakowanie |
papryka czerwona | 1 sztuka |
koncentrat pomidorowy | 3-4 łyżki |
Chili pieprz cayenne mielone Prymat | do smaku |
Papryka słodka mielona Prymat | 1/2 łyżeczki |
Papryka ostra mielona Prymat | 1/3 łyżeczki |
sól do smaku | |
oregano | ok. 1/2 łyżeczki |
bulion warzywny | |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: