Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz miętowo-kolendrowy
Kroki postępowania
Marynata.
Liście mięty i cebulę lekko posiekać. Czosnek przepuścić przez praskę.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć nasionka i zmiksować z miętą , czosnkiem i cebulą. Dodać sok z cytryny i doprawić.
Mięso włożyć do marynaty, przykryć i odstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
![Krok 1 - Gulasz miętowo-kolendrowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-mietowo-kolendrowy1-2.jpg)
Do resztki z marynaty dolewamy śmietanę , posypujemy pieprzem cytrynowym i hartujemy śmietanę kilkoma łyżkami ciepłej wody. ( o czym ja dzisiaj jak widać zapomniałam :)
![Krok 2 - Gulasz miętowo-kolendrowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-mietowo-kolendrowy2-2.jpg)
Następnie rozrzedzamy gorącą wodą.
Podajemy z czosnkowymi ziemniakami .
![Krok 3 - Gulasz miętowo-kolendrowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-mietowo-kolendrowy3-2.jpg)