Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz tajski
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Oczyszczone mięso wieprzowe kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy je mąką i smażymy na oleju na delikatnie złoty kolor. Usmażone kawałki mięsa przekładamy do garnka, zalewamy około 1 litrem zimnej wody, zagotowujemy i dusimy na małym ogniu koło 1,5 godziny.
![Krok 1 - Gulasz tajski foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-tajski1-2.jpg)
![Krok 2 - Gulasz tajski foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-tajski2-2.jpg)
Gotowy gulasz podajemy z ryżem doprawionym kardamonem, masłem i świeżą natką pietruszki (możemy zastąpić ją także świeżą kolendrą).
Życzę smacznego! :)
![Krok 3 - Gulasz tajski foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-tajski3-2.jpg)