Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz z patelni

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cienka kiełbasa 500 g (pikantna)
ziemniaki młode 8 szt (średne)
oliwki czarne Smak 20 szt
papryczka chili 1 szt
ząbek czosnku 1 szt
oliwa 5 łyżek
sól i pieprz
groszek cukrowy 250-300 g
zioła 1 (świeże np bazylia tymianek)

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z patelni

Młode ziemniaki umyłem, ugotowałem na półtwardo w mundurkach. Lekko przestudziłem, pokroiłem w grubą kostkę. Obrany czosnek pokroiłem na plasterki, smażyłem na 5 łyżkach oliwy, aż nabrał złotego koloru. Następnie dodałem ziemniaki i przyrumieniłem je na średnim ogniu. Kiełbasę (u mnie chorizo ) pokroiłem na grube plasterki i dodałem do ziemniaków. Groszek umyłem, odciąłem końcówki i zdjąłem łykowate nitki. Blanszowałem 3 minuty. Z części strąków, tych bardziej dojrzałych wyłuskałem groszek. Dodałem do ziemniaków wraz z oliwkami i smażyłem jeszcze około 15 minut. Pod koniec smażenia dolałem jedną chochelkę rosołu warzywnego. Gotowy gulasz przyprawiłem do smaku solą, pieprzem i pokruszoną papryczką chili. Przed podaniem udekorowałem świeżymi ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchnia Marty 24.06.2015 20:19
szybko i smacznie! Super przepis
Wacław 24.06.2015 10:47
pyszny obiad ,cos dla mnie :-)
Mama niejadka 24.06.2015 09:46
Pyszne danie
Anna133 24.06.2015 09:40
nie ma to jak szybkie jedzonko ~!
ilka01 24.06.2015 09:16
super przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak