Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z pręgi wołowej
Kroki postępowania
Mięso umyć, wysuszyć i pokroić w nieduże kawałki. Doprawić solą i pieprzem.
![Krok 1 - Gulasz z pręgi wołowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-pregi-wolowej1-2.jpg)
Na niewielkiej ilości oleju podsmażać mięso partiami (nie wrzucamy całego na raz bo zacznie się gotować, a nie smażyć).
![Krok 2 - Gulasz z pręgi wołowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-pregi-wolowej2-2.jpg)
Cebulę oraz czosnek drobno siekamy (ja wole rozdrobnioną w blenderze).
![Krok 3 - Gulasz z pręgi wołowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-pregi-wolowej3-2.jpg)
Do podsmażonego mięsa dodajemy cebulę oraz czosnek i chwilę podsmażamy.
![Krok 4 - Gulasz z pręgi wołowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-pregi-wolowej4-2.jpg)
Całość zalewamy 2 szklankami gorącej wody, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa (kontrolując ilość wody) około 60 minut.
![Krok 5 - Gulasz z pręgi wołowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-pregi-wolowej5-2.jpg)
Mąkę dokładnie mieszamy z zimną wodą, aby nie było grudek.
![Krok 6 - Gulasz z pręgi wołowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-pregi-wolowej6-2.jpg)
Do gulaszu dodajemy 1 łyżeczkę koncentratu pomidorowego oraz wlewamy (cały czas mieszając ) mąkę z wodą. Chwilę gotujemy i doprawiamy do smaku.
![Krok 7 - Gulasz z pręgi wołowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-pregi-wolowej7-2.jpg)