Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z wołowiny i kapusty włoskiej
Kroki postępowania
Wołowinę pokroić w kostkę, obtoczyć w mące. Mięso podsmażyć, przełożyć do garnka.
![Krok 1 - Gulasz z wołowiny i kapusty włoskiej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-wolowiny-i-kapusty-wloskiej1-2.jpg)
Marchew* obrać, zetrzeć na tarce, dodać do mięsa. Dodać liść i ziele. Zalać bulionem i gotować około 40 minut.
* Jeżeli wolisz bardziej chrupiącą marchewkę, to pokrój ją w centymetrową kostkę, podsmaż i dodaj do gulaszu razem z pieczarkami.
![Krok 2 - Gulasz z wołowiny i kapusty włoskiej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-wolowiny-i-kapusty-wloskiej2-2.jpg)
Kapustę poszatkować. Cebulę obrać i pokroić w talarki, paprykę i pieczarki pokroić w kostkę. Podsmażyć pieczarki na patelni. Do pieczarek dodać cebulę i zeszklić.
![Krok 3 - Gulasz z wołowiny i kapusty włoskiej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-wolowiny-i-kapusty-wloskiej3-2.jpg)
![Krok 4 - Gulasz z wołowiny i kapusty włoskiej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-wolowiny-i-kapusty-wloskiej4-2.jpg)
![Krok 5 - Gulasz z wołowiny i kapusty włoskiej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-wolowiny-i-kapusty-wloskiej5-2.jpg)
![Krok 6 - Gulasz z wołowiny i kapusty włoskiej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-wolowiny-i-kapusty-wloskiej6-2.jpg)
Podawać na gorąco.
![Krok 7 - Gulasz z wołowiny i kapusty włoskiej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gulasz-z-wolowiny-i-kapusty-wloskiej7-2.jpg)