Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gyros

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 30 dkg
przyprawa do gyrosa 2 łyżeczki
olej 4 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gyros

Umytego i osuszonego fileta kroimy w małą kostkę. Dajemy do garnka, skrapiamy oliwą i oprószamy przyprawą. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na co najmniej dwie godziny. Po tym czasie rozgrzewamy tłuszcz i smażymy przygotowane mięso ok. 15 minut. Ciągle mieszając, aby się nie przypaliło. Przygotowany gyros najlepiej smakuje podawany z surówką i frytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 26.10.2013 00:24
moje ulubione mięsko
romanrafal
romanrafal 22.07.2013 16:45
smaczny tylko bez dodatków?
IZABELA29 26.12.2012 14:38
smacznie
ben-ka 26.12.2012 10:41
bardzo lubię bo szybko się robi.
RenataZ-et 06.12.2012 21:58
to coś dla mnie
Wafelek2601 30.08.2012 11:38
Smaczny i na obiad i do sałatki
Aleksandra15 28.08.2012 15:33
Bardzo lubię gyros ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak