Przepis i sposób przygotowania na: Hiszpany - pączki hiszpańskie
Kroki postępowania
![Krok 1 - Hiszpany - pączki hiszpańskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/hiszpany-paczki-hiszpanskie1-2.jpg)
Ciasto przełożyć do szprycy cukierniczej. Papier do pieczenia rozłożyć na stole, posmarować go olejem. Szprycą wycisnąć gniazdka o średnicy 6-7 cm i powycinać z papieru kwadraty.
Pączki smażyć w szerokim rondlu, na głębokim tłuszczu. Układać je papierem do góry, który po chwili ściągać. Smażyć 4-5 minut z każdej strony, w temperaturze ok 180 stopni. Usmażone pączki układać na papierze, do odsączenia. Ostudzić.
![Krok 2 - Hiszpany - pączki hiszpańskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/hiszpany-paczki-hiszpanskie2-2.jpg)
![Krok 3 - Hiszpany - pączki hiszpańskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/hiszpany-paczki-hiszpanskie3-2.jpg)
![Krok 4 - Hiszpany - pączki hiszpańskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/hiszpany-paczki-hiszpanskie0-2.jpg)