Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w musztardzie z gulaszem paprykowym
Przygotowanie:
Mięso gulaszowe z indyka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na mniejsze kawałki. Gotowe przełożyć do miski, dodać musztardę Prymat oraz olej i wymieszać. Schować do lodówki na całą noc.
![Krok 1 - Indyk w musztardzie z gulaszem paprykowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/indyk-w-musztardzie-z-gulaszem-paprykowym0-2.jpg)
Do rozgrzanego garnka przełożyć mięso z marynatą i mieszając co jakiś czas zrumienić. Następnie wsypać pokrojoną w kostkę cebulę oraz pieczarki, wymieszać i podsmażyć.
![Krok 2 - Indyk w musztardzie z gulaszem paprykowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/indyk-w-musztardzie-z-gulaszem-paprykowym1-2.jpg)
Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, opłukać i pokroić w kostkę. Tak przygotowaną dodać do mięsa i wymieszać. Całość podsmażać na średnim ogniu.
![Krok 3 - Indyk w musztardzie z gulaszem paprykowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/indyk-w-musztardzie-z-gulaszem-paprykowym2-2.jpg)
Bardzo dojrzałe, miękkie pomidory opłukać i ze skórką zmiksować blenderem.
![Krok 4 - Indyk w musztardzie z gulaszem paprykowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/indyk-w-musztardzie-z-gulaszem-paprykowym4-2.jpg)
Do gulaszu przełożyć zmiksowane pomidory, dodać ostrą papryczkę z kilkoma pestkami i wlać wodę. Doprawić przyprawą uniwersalną i gotować około 15 minut na średnim ogniu.
![Krok 5 - Indyk w musztardzie z gulaszem paprykowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/indyk-w-musztardzie-z-gulaszem-paprykowym5-2.jpg)
Na koniec dodać posiekany koperek. Podawać z ulubionymi dodatkami.
![Krok 6 - Indyk w musztardzie z gulaszem paprykowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/indyk-w-musztardzie-z-gulaszem-paprykowym6-2.jpg)