Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne gołąbki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

liście kapusty 6 szxt
filet z kurczaka 2 pojedyncze
pieczarki 300 g
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Inne gołąbki

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Smażymy cebulę z pieczarkami na łyżce masła.
Krok 1 - Inne gołąbki foto
2
Liście kapusty gotujemy ok 10 minut w lekko osolonym wrzątku, studzimy i ścinamy z nich grube nerwy. Filet z kurczaka kroimy wzdłóz na pół i rozbijamy, poledwiczki rozbijamy osobno będą do 2 gołąbków. Mięsko solimy i pieprzymy po obu stronach. Na każdym liściu układamy mięsko i pieczarki.
Krok 2 - Inne gołąbki foto
3
Ciasno zwijamy i zabezpieczamy wykałaczką przed rozwinieciem sie. Układamy w garnku, podlewamy wodą gdzies do polowy wysokosci gołąbków, dodajem masło i dusimy tak długo aż będą miękkie - około 30 minut. Po wyciagnieciu usuwamy wykałaczki.
Krok 3 - Inne gołąbki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 01.03.2014 23:08
fajne te gołąbki ;)
Magula 14.11.2012 07:53
No właściwie to dietetyczna są jak najbardziej
Konczi 14.11.2012 07:27
można powiedzieć że dietetyczne :D smaczne
bami 21.07.2012 21:44
To coś nowego :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak