Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik XXL
Kroki postępowania
![Krok 1 - Jabłecznik XXL foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-xxl1-2.jpg)
Blaszkę taką jaką mamy na wyposażeniu piekarnika wysmarować na dnie tłuszczem i wysypać tartą bułką, następnie dno wyłożyć 3/4 całego ciasta
![Krok 2 - Jabłecznik XXL foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-xxl2-2.jpg)
![Krok 3 - Jabłecznik XXL foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-xxl3-2.jpg)
![Krok 4 - Jabłecznik XXL foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-xxl4-2.jpg)
![Krok 5 - Jabłecznik XXL foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-xxl5-2.jpg)
mąka pszenna | 4,5 szklanki |
jajko | 6 sztuk |
margaryna | 37 dag |
cukier | 3/4 szklanki |
proszek do pieczenia | 3 łyżeczki |
jabłka | 3 kg |
cukier | 1,5 szklanki |
cynamon Prymat | 1 łyżka |
rodzynki | 10 dag |
mąka ziemniaczana | 4 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: