Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z bezą i migdałami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Jabłecznik z bezą i migdałami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-z-beza-i-migdalami1-2.jpg)
![Krok 2 - Jabłecznik z bezą i migdałami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-z-beza-i-migdalami2-2.jpg)
![Krok 3 - Jabłecznik z bezą i migdałami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-z-beza-i-migdalami3-2.jpg)
![Krok 4 - Jabłecznik z bezą i migdałami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-z-beza-i-migdalami4-2.jpg)
mąka | 2,5 szkl |
margaryna | 200 g |
cukier | 3 łyżki |
żółtko jajek | 5 szt |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
śmietana 18 proc | 1,5 łyżki |
jabłka | 1 kg |
woda | 100 ml |
cynamon | 1,5 łyżeczki |
białko | 5 szt |
cukier puder | 1/2 szkl |
sok z cytryny | 1/2 łyżki |
mąka ziemniaczana | 2 łyżeczki |
płatki migdałowe | 30 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: